- Konu Başlıkları
- Hayaller Sınır Tanımaz!
- Portfolyo Nedir?
- Yurt Dışı Güzel Sanatlar Fakültesi İçin Neden Portfolyo Gerekli?
- Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Portfolyo Hazırlama Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Destek Alın ve Şansınızı Artırın!
- Deneyimli Kurumlardan Eğitim Alın, Adımlarınızı Sağlam Atın!
Hayaller Sınır Tanımaz!
Güzel sanatlara olan yatkınlığınızı dünyanın en iyi sanat okullarında şekillendirmek, geleceğinizi yeteneklerinizle belirlemek ve hayatınızı A’dan Z’ye değiştirmek istiyorsanız işin yalnızca yeteneklerinizde bitmediğini hemen söyleyelim. Yurt dışı güzel sanatlar eğitimi programlarına kabul edilmek ve eğitim hayatı bir kenara, tüm sanat yolculuğunuz boyunca başarılı olabilmek için yeteneklerinizi sunmayı öğrenmeli, güzel sanatlar eğitimi için portfolyo hazırlayarak başvuracağınız kurum için yeterli düzeyde olduğunuzu kanıtlamalısınız.
Peki yurt dışı güzel sanatlar eğitimi için portfolyo nasıl hazırlanır? Portfolyo hazırlama sürecinde nelere dikkat etmelisiniz? Tüm bunlara yazımızda yanıt bulacaksınız, ancak gelin önce portfolyo nedir sorusuna cevap verelim.
Portfolyo Nedir?
Basit bir yanıt vermek gerekirse portfolyo nedir sorusunu şu şekilde cevaplayabiliriz: Portfolyo; öğrencilerin belirli bir eğitim süreci sonucunda becerilerini, yeteneklerini ve tercih ettikleri alanlar ile ilişkili olarak ürettikleri çalışmaların başarı düzeyini yansıtan kişisel gelişim dosyalarıdır.
Güzel sanatlar eğitimi için portfolyo hazırlamak çoğu üniversitenin kullandığı bir uygulamadır. Üniversiteler, öğrenci alımı için öğrencilerin geçmiş eğitim başarılarına göz attıktan sonra öğrenciden portfolyosunu isteyerek bir karara varır.
Yurt Dışı Güzel Sanatlar Fakültesi İçin Neden Portfolyo Gerekli?
Yurt dışı güzel sanatlar eğitimi için Güzel Sanatlar Fakülteleri öğrenci alırken başvuran yüzlerce adayı bir elemeye tabi tutar. Ancak uluslararası öğrenciler söz konusu olduğunda öğrencilerin neredeyse tamamı farklı ülkelerde olduğu için bir sınav yapmak pek de mümkün değildir. Yine de üniversitenin öğrencinin çizim yeteneğinin ilgili programa uygun olup olmadığını görmesi gerekir.
İşte tam da bu noktada yurt dışı güzel sanatlar eğitimi için portfolyo istenerek öğrencilerin daha önce yaptığı çalışmalara göz atılır. Yani portfolyo hazırlama ve üniversiteye sunmadaki temel amaç, çalışmalarınızı kuruma göstererek yeterliliğinizi kanıtlamaktır.
Ayrıca yurt dışındaki üniversiteler öğrencilerin farklılıklarını portfolyo üzerinden değerlendirir. Çünkü öğrencilerin yetenekleri, el becerisi, yaratıcılığı ve performansı ya da bölüme hangi seviyeden başlaması gerektiği önceden bilinemez. Bu noktada öğrencilerden güzel sanatlar eğitimi için portfolyo hazırlamalarını isteyerek üniversite, aynı zamanda yeni öğrencilerinin seviyesini öğrenerek programını buna göre düzenleyebilir.
Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Portfolyo Hazırlama Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Güzel sanatlar eğitimi için portfolyo nasıl hazırlanır sorusuna yanıt verirken tek bir yolun olmadığını unutmamak gerekir. Elbette portfolyo hazırlama sürecinde dikkat etmeniz gereken temel kriterler vardır. Ancak her öğrencinin güçlü yanları farklı olduğu gibi her üniversitenin öğrencilerinden portfolyolarında istediği standartlar da farklıdır. Portfolyo hazırlama aşamasında bu nedenle üniversitenin şartlarını ve standartlarını göz önünde bulundurmalısınız.
Bu kısa hatırlatmayı yaptıktan sonra portfolyo hazırlama sürecinde dikkat etmeniz gereken noktaların bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
-
Portfolyo hazırlama sürecinde seçeceğiniz eserler yeteneğinizi ve özgünlüğünüzü yansıtmalıdır.
-
Yurt dışı güzel sanatlar eğitimi için alan bilginizi yansıtacak çalışmalar tercih etmelisiniz.
-
Bölüme başvurma isteğinizi ve heyecanınızı gösteren çalışmalar sizi bir adım öne geçirir.
-
Güzel sanatlar eğitimi için portfolyo düzeniniz ve yer verdiğiniz çalışmalar üniversitenin standartlarını ve şartlarını göz önünde bulundurarak hazırlanmalıdır.
-
Portfolyonuz kaliteli ve profesyonel olmalıdır.
-
Portfolyo nasıl hazırlanır sorusuna verebileceğimiz bir yanıt da sunuma elverişli olmasıdır. Karşı taraf portfolyonuzu inceleyerek çalışmalarınız ve sizin hakkınızda fikir edinebilmelidir.
-
Portfolyo hazırlama sürecinde seçeceğiniz çalışmalar gelişiminizi göstermelidir.
-
Portfolyonuzda kullandığınız eserleri daha önce başka bir projede kullandıysanız kullandığınız alanlar belirtilmiş olmalıdır.
Destek Alın ve Şansınızı Artırın!
Uluslararası öğrenci statüsünde yurt dışı güzel sanatlar eğitimi almak ve dünyanın en iyi okullarında yeteneklerini geliştirmek isteyen tek kişi siz değilsiniz! Elbette heyecanınızı asla kaybetmeden çalışmalar yapmayı sürdürün ve hayallerinize ulaşmak için çabalayın. Ancak bu sırada dünyanın farklı bölgelerinden yüzlerce öğrencinin sizinle aynı fırsatı yakalamak için başvuru yaptığını unutmayın.
Eğer yüzlerce öğrenci arasında öne çıkmak ve hayal ettiğiniz sanat okulunda eğitim almak istiyorsanız portfolyo hazırlama sürecinde yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde akademisyen olarak görev almış deneyimli eğitmenlerden destek almak ve verecekleri ipuçlarından yararlanmak şansınızı artıracaktır!
Deneyimli Kurumlardan Eğitim Alın, Adımlarınızı Sağlam Atın!
Güzel sanatlar eğitimi için portfolyo hazırlığınızı bizimle birlikte yapın, yurt dışında eğitim alma şansınızı artırın, geleceğe sağlam adımlarla ilerleyin. Resim Kursu’de teknik eğitimler, workshoplar ve konservatuvara hazırlık kursları ile yeteneklerinizi geliştirmekle kalmıyor, portfolyo hazırlık kursları ile yurt dışı güzel sanatlar eğitimi için sizi hazırlıyoruz.
Resim Kursu portfolyo tasarım kursu programlarımızda alanında uzman akademisyenlerden portfolyo nasıl hazırlanır tavsiyeleri alacak, çalışmalarınıza yaptıkları yorumlarla portfolyo hazırlama sürecinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini yaşayarak öğreneceksiniz!
[widget-172]