- Konu Başlıkları
- Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları İçin Hazır Mısınız?
- Seramik ve Cam Bölümü Nasıl Kazanılır?
- Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları İçin Nasıl Hazırlanmalıyım?
- Seramik ve Cam Kursları Şansınızı Arttırır!
- Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları İçin Öğrenme Garantili Kurslar
Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları İçin Hazır Mısınız?
Kadim zanaatler arasında sayabileceğimiz başlıca mesleklerden biri olan seramik ve cam tasarımı günümüzde seramik ve cam bölümü ile yetişen öğrencilerin sürdürdüğü bir meslektir. Temel olarak seramik ve cam bölümü öğrencileri, seramik ve cam tasarım sanatının tarihini ve kullanılan teknikleri öğrenir. Ancak bölümde eğitim alabilmek için öncelikle yeterliliğinizi kanıtlamanız gerekir.
Peki seramik ve cam bölümüne nasıl girilir? Güzel Sanatlar Fakültelerinde seramik ve cam bölümü okumayı planlayan birçok genç seramik ve cam bölümü kazanmak için hazırlanma sürecini nasıl planlaması gerektiğinden emin olamıyor. Yazımızda öncelikle seramik ve cam bölümü yetenek sınavları hakkında bilgi verecek, sonrasında da kursa gitmeden yetenek sınavı kazanılabilir mi, seramik ve cam bölümü kazanmak için neler yapmalısınız gibi soruları yanıtlayacağız.
Seramik ve Cam Bölümü Nasıl Kazanılır?
Seramik ve cam bölümü kazanmak için ilk önce tıpkı diğer üniversite sınavlarına giren öğrenciler gibi TYT sınavına girmeli ve baraj puanını geçmelisiniz. Her üniversite seramik ve cam bölümü için kendi baraj puanını belirleyebilir. Ama bu baraj puanı ÖSYM’nin belirlediği puanın altında olamaz.
Buna ek olarak seramik ve cam bölümü yetenek sınavları ile kazanılan bölümler arasındadır. Dolayısıyla TYT sınavında baraj puanını geçmeniz bölümü kazandığınız anlamına gelmez, yalnızca seramik ve cam bölümü yetenek sınavı için hak kazandığınızı gösterir. Seramik ve cam bölümü yetenek sınavı sonucunda başarılı olduğunuzda ise bölüme kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları İçin Nasıl Hazırlanmalıyım?
Seramik ve Cam Bölümü yetenek sınavları, genellikle öğrencilerin güzel sanatlara ne kadar yatkın olduğunu ölçmeyi amaçlar. Çoğu üniversitenin iki aşamalı bir şekilde gerçekleştirdiği seramik ve cam bölümü yetenek sınavları ilk aşamada tüm Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci adaylarını kapsadığı için daha çok figür çizimlerine odaklıdır. Bu nedenle seramik ve cam bölümü kazanmak için hem imgesel hem de bakarak çizimlerde kendinizi geliştirmelisiniz.
Seramik ve cam bölümü yetenek sınavları ikinci aşamada ise karşınıza natürmort çizimlerin yanı sıra kağıt, ahşap ve buna benzer malzemelerden üç boyutlu tasarımlar yapmanız istenebilir. Dolayısıyla çizim tekniğinizi geliştirmenin yanı sıra 3 boyutlu sahneleme üzerine de çalışmanız önemlidir.
Seramik ve Cam Kursları Şansınızı Arttırır!
Seramik ve cam bölümü kazanmak için ustalık düzeyinde olmasa da temel çizim, tasarım ve 3 boyutlu sahneleme gibi alanlarda bilgi sahibi olmalısınız. Elbette tüm bu alanlarda bilgi sahibi olmak için kursa gitmek zorunda değilsiniz. Ancak yine de Güzel Sanatlar Liselerinde okumadıysanız kendi başınıza çalışırken temel noktaları gözden kaçırma olasılığınız yüksektir.
Ayrıca deneyimli eğitmenlerden oluşan seramik ve cam kursları, hatalarınızı fark ederek yanlış bir tekniği alışkanlık haline getirmenizin de önüne geçer. Böylelikle yalnızca seramik ve cam bölümü yetenek sınavları sonucunda daha başarılı olmakla kalmaz, sanatınızın inceliklerini erkenden doğru şekilde öğrenmeye başlayabilirsiniz.
Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları İçin Öğrenme Garantili Kurslar
Geleceğini ve eğitim hayatını sanatla şekillendirmek isteyenler için Resim Kursu’de uluslararası standartlarda kurs programları ve workshoplar sizi bekliyor. Teknik eğitimlerimiz, Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlık kurslarımız, seramik ve cam tasarım atölyelerimizle tekniğinizi geliştirmenize destek oluyor, sizleri seramik ve cam bölümü yetenek sınavları için hazırlıyoruz.
Bireyselleştirilmiş kurs programlarıyla Resim Kursu’de seramik ve cam tasarımının inceliklerini öğrendiğinizden emin oluyor, kursiyerlerimizi sanatlarında ustalaşmalarını sağlamadan mezun etmiyoruz...
[widget-174]