- Konu Başlıkları
- Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlananlar İçin İpuçları
- Seramik ve Cam Bölümü Nasıl Kazanılır?
- Seramik ve Cam Bölümü Taban Puanları Kaç?
- Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları Zor Mu?
- Seramik ve Cam Kursları ile Yetenek Sınavlarına Hazırlanın!
Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlananlar İçin İpuçları
Eğitim hayatına Güzel Sanatlar Fakültelerinde devam etmek, sanatını geliştirerek yeni bir meslek kazanmak isteyen pek çok öğrenci adayının merak ettiği konuların başında seramik ve cam bölümü taban puanları geliyor. Bilhassa geçtiğimiz yıllarda seramik ve cam bölümü gibi Güzel Sanatlar Fakültelerine bağlı bölümlerin bazılarından yetenek sınavlarının kaldırılması konuşulduğu için birçok sanatseverin aklı biraz karışmış durumda.
Bu noktada hemen belirtelim ki seramik ve cam bölümü yetenek sınavı ile alım yapmaya devam eden bölümler arasındaki yerini koruyor. Ama seramik ve cam bölümü yetenek sınavları öncesinde ilk olarak TYT sınavına girmeniz ve baraj puanını geçmeniz gerekiyor. Yine de bazı üniversiteler seramik ve cam tasarım bölümü taban puanları için baraj puanından yüksek rakamlar belirleyebiliyor. Aşağıda seramik ve cam bölümü nasıl kazanılır sorusunu daha detaylı yanıtladık...
Seramik ve Cam Bölümü Nasıl Kazanılır?
Seramik ve cam bölümü okumanız için ilk önce tıpkı diğer üniversite sınavlarına giren öğrenciler gibi TYT sınavına girmeli ve baraj puanını geçmelisiniz. Her üniversite seramik ve cam bölümü için kendi baraj puanını belirleyebilir. Ama bu baraj puanı ÖSYM’nin belirlediği puanın altında olamaz.
Buna ek olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi seramik ve cam bölümü yetenek sınavları ile kazanılan bölümler arasındadır. Dolayısıyla TYT sınavında baraj puanını geçmeniz bölümü kazandığınız anlamına gelmez, yalnızca seramik ve cam bölümü yetenek sınavı için hak kazandığınızı gösterir. Seramik ve cam bölümü yetenek sınavı sonucunda başarılı olduğunuzda ise bölüme kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Seramik ve Cam Bölümü Taban Puanları Kaç?
Yukarıda da vurguladığımız gibi seramik ve cam bölümü taban puanları genellikle TYT barajıyla aynı. Dolayısıyla TYT sınavından 150 puan almanız seramik ve cam bölümü yetenek sınavı için hak kazanmanıza yeterli oluyor. Ancak bazı üniversiteler, başvuru sayısının kontenjana oranla çok olması nedeniyle önce TYT üzerinden bir eleme yapabiliyor. Aşağıda seramik ve cam bölümü taban puanları TYT barajından daha yüksek olan üniversiteleri sıraladık:
- Trakya Üniversitesi (Edirne) – 187,85521
- Bitlis Eren Üniversitesi – 199,67831
- Bursa Uludağ Üniversitesi – 185,22932
- Uşak Üniversitesi - 214,14552
- Kocaeli Üniversitesi - 199,58322
- Ege Üniversitesi (İzmir) - 221,30398
Seramik ve Cam Bölümü Yetenek Sınavları Zor Mu?
Seramik ve cam bölümü yetenek sınavı sorularını her üniversitenin akademisyen kadrosu kendi içerisinde belirler. Merkezi bir sınav sistemi olmadığı için seramik ve cam bölümü yetenek sınavları için kesin bir standarttan bahsetmek zordur. Yine de üniversitelerin büyük bir bölümü iki aşamalı yetenek sınavları ile öğrencilerin çizim ve tasarım becerilerini, hayal gücü ve yaratıcılıklarını ölçmeye çalışır.
Seramik ve Cam Kursları ile Yetenek Sınavlarına Hazırlanın!
TYT sınavından farklı olarak seramik ve cam bölümü yetenek sınavları teorik bilginin yanı sıra yaratıcılık ve deneyim gerektirir. Seramik ve cam bölümü taban puanları ile TYT sınavını başarıyla atlattıktan sonra yetenek sınavında elenmek istemiyorsanız teorik bilginize pratik beceriler eklemeli, atölye deneyimi kazanmalısınız.
Resim Kursu’de seramik ve cam bölümü yetenek sınavları için teknik eğitimlerimiz, Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlık kurslarımız ve workshoplarımızla sizlere seramik ve cam tasarım sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı sunuyor, atölye deneyimi kazanmanızı sağlayarak hem sanatınızda ustalaşmanıza hem de yetenek sınavları için hazırlanmanıza olanak tanıyoruz. Seramik ve cam bölümü yetenek sınavları ve sonrasında başarılı olmak için Türkiye’nin en iyi sanat okulu Resim Kursu’de tutkunuzu hayatınızın bir parçası haline getirin, hayallerinize bir adım daha yaklaşın...
[widget-174]