- Konu Başlıkları
- Çocuklar İçin Resim Okulu Seçerken Nelere Dikkat Edilir?
- Çocuklara Yönelik Resim Okulunda Ne Gibi İmkanlar Sunulur?
- Çocuk Resim Okullarında Dersler Nasıl İşlenir?
- Çocuk Resim Okulları Gelişimleri İçin Çok Faydalı!
Çocuklar İçin Resim Okulu Seçerken Nelere Dikkat Edilir?
Çocuklara yönelik resim okulunda 2 yaştan başlayarak 17 yaşa kadar graffiti, yağlı boya, sulu boya, karikatür, ebru, portre çizim, minyatür, desen, heykel, ahşap boyama ve taş boyama gibi pek çok eğitim verilir. Çocuk resim okulunda dersler, yaş gruplarına ve gelişim özelliklerine göre planlanır. Örneğin 5 yaş resim dersi için sulu boya, yaprak baskı, ip baskı ve parmak boyası gibi etkinlikler planlanırken 12 yaş resim eğitiminde ahşap boyama, taş boyama ve ebru gibi branşlara ağırlık verilir.
Çocuk resim kurslarında grup ve bireysel dersler bulunur. Eğer çocuğun resim alanında bir yeteneği varsa ya da gelecekte bu alanda meslek seçimi yapacaksa bireysel çocuk resim kursu ve özel alaka daha iyi olabilir. Ancak çocukların yaşıtlarıyla kaynaşıp sosyalleşebilmesi için grup çocuk resim kurslarının tercih edilmesi daha doğru olur.
Çocuklara Yönelik Resim Okulunda Ne Gibi İmkanlar Sunulur?
Çocuklara yönelik resim okulunun sosyal ve fiziksel imkanlarına değinmeden önce çocuk resim okullarından hangisinin daha iyi olduğunu bilmek gerekir. İnternette pek çok çocuk resim kursu ile karşılaşabilirsiniz. Üstelik resim kursu fiyatlarını çok düşük gösteren hatta ücretsiz çocuk resim eğitimi verdiğini söyleyen yerler bile olabilir. Bu yüzden öncelikle çocuğunuzu emanet edeceğiniz kurumun MEB onaylı resim kursu olmasına dikkat edin. Peki MEB onayı ne demek, neden çocuklar için resim okulunun MEB onaylı olması gerekiyor?
MEB onaylı resim kursunda, devlet yani Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş ruhsat bulunur. Bu ruhsat, her çocuk resim okulunda bulunmaz. Çocuklara yönelik resim okulu binasının depreme uygunluk raporunun bulunması, acil çıkışların ve yangın merdivenlerinin olması, aynı şekilde yangın söndürme ekipmanlarının hazır bulundurulması, eğitmenlerin deneyimli, bilgili ve pedagojik formasyon sahibi olması MEB onaylı resim kursunun en önemli kriterleridir.
Çocuğunuz daha güvenilir, emniyetli, hijyenik ve ferah bir ortamda bulunsun istiyorsanız çocuk resim kurslarının saygınlığına, mezun öğrencilerin ailelerinin yorumlarına, kurumun kaç yıldır eğitim sektöründe bulunduğuna, konumuna ve sosyal imkanlarına önem verebilirsiniz.
Çocuk Resim Okullarında Dersler Nasıl İşlenir?
Giriş kısmında da belirttiğimiz gibi çocuklara yönelik resim okulunda branşlar olur. Çocuğunuz hangi alana yönelmek isterse dersler o şekilde planlanır. Çocuk resim kursunda her yaş için farklı bir sınıf açılır. Örneğin 7 yaş resim eğitimi ile 5 yaş resim dersi aynı derslikte işlenmez. Çünkü gelişim dönemindeyken her yaşın algılama kapasitesi, öğrendiğini uygulama seviyesi ve beceri düzeyi farklı olur.
Çocuklara yönelik resim okulunda dersler tamamen pratik olarak gerçekleşir. Çocuklar, öğretmenleriyle etkileşimli olarak resim sanatının türlerini, tekniklerini, boyama yöntemlerini ve püf noktaları öğrenir. Çocuk resim kurslarında sulu boya, yağlı boya, guaj boya, akrilik boya, pastel boya, kuru boya ve karakalem çalışmaları yapılır; kumaş, karton, kağıt ve plastik gibi yüzey türlerinde boyama etkinlikleri düzenlenir.
Çocuk Resim Okulları Gelişimleri İçin Çok Faydalı!
5 yaş resim kursu, 6 yaş resim dersi ve 7 yaş resim eğitimi gibi yaşa ve ilgi alanlarına özel olarak planlanan çocuk resim kurslarında dersler hem çok eğlenceli hem de çok öğretici bir şekilde geçer. Çocuk resim kursuna katılan çocuklar, resim etkinlikleri ile doyasıya eğlenirken farkında olmadan yeteneklerini gün yüzüne çıkarırlar.
Üstelik çocuklara yönelik resim okulunda faydalı bir de hobi edinirler. Böylece telefon veya tabletle daha az vakit geçirip gelişimleri için önemli olan sanatsal faaliyetlere yönelmiş olurlar. İşte çocuk resim okulunun faydaları ve özellikleri…
[widget-184]